5 redenen om piloot te worden

Maak jouw droom waar bij KLM Flight Academy.

Bekijk redenen

Open dagen

Meer weten over onze opleiding? Kom naar een open dag!

Aanmelden

Wil jij piloot worden?

Wij zoeken jongens en meiden met ambitie en talent. Zoeken wij jou?

Aanmelden

Voorselectie

De selectieprocedure wordt vanaf heden per schooljaar gedaan.

Aanmelden is het gehele jaar mogelijk voor de voorselectie procedure, echter hangt de periode waarin je je kunt aanmelden af van het moment waarop je ook daadwerkelijk beschikbaar bent om te starten met de opleiding. Nadat de betreffende inschrijfperiode is beëindigd en er meer aanmeldingen zijn dan het aantal beschikbare selectieplaatsen, kan er een voorselectie plaatsvinden.

Aanmelden per klas

De selectieprocedure wordt vanaf heden per schooljaar gedaan. Bij de KLM Flight Academy zijn er op dit moment 5 startmomenten per jaar; februari, april, juni, augustus/september en november/december. Afhankelijk van het moment waarop je beschikbaar bent om te starten met de opleiding tot verkeersvlieger kun je je in de volgende perioden aanmelden:

  • Start schooljaar 2021/2022 (01-09-2021 tot 31-08-2022):
   Aanmelden mogelijk van 1 januari t/m 31 december 2021.

   Mocht je niet worden uitgenodigd voor de selectieprocedure dan is het mogelijk om je voor een volgende schoolperiode aan te melden.

Voorselectie

Nadat de betreffende inschrijfperiode is beëindigd en er meer aanmeldingen zijn dan het aantal beschikbare selectieplaatsen, kan er een voorselectie plaatsvinden. Alle kandidaten die aan de toelatingseisen voldoen kunnen zich aanmelden. De kandidaten die op basis van vooropleiding en vakkenpakket de grootste kans maken de selectie succesvol te doorlopen worden uitgenodigd voor de selectieprocedure. Mocht je niet tot deze groep behoren, dan houdt de selectieprocedure helaas op.

Op basis van onze selectie-ervaring maken kandidaten met de volgende opleidingsachtergronden de grootste kans de selectie succesvol te doorlopen:

 • VWO studenten met de vakken Nederlands, Engels, wiskunde B en natuurkunde.
 • HBO studenten met een afgeronde opleiding Aviation of Werktuigbouwkunde.
 • WO studenten met een afgeronde opleiding met Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek.

Wanneer het aantal kandidaten met bovengenoemde achtergrond dermate groot is dat verwacht mag worden dat, na het volledige selectieproces, voldoende studenten om een klas samen te stellen beschikbaar zullen zijn, zullen uitsluitend kandidaten uit deze groep worden uitgenodigd om de selectieprocedure te doorlopen.

Wanneer dit niet het geval is kunnen ook andere kandidaten, die aan de toelatingseisen voldoen, worden uitgenodigd voor de selectie.

In alle gevallen geldt dat de minimale vereisten om je te kunnen aanmelden een HAVO opleiding met Nederlands, Engels, wiskunde B en natuurkunde + aanvullende natuurkunde cursus (eventueel te behalen met deelcertificaten) zijn of (bij het ontbreken van een HAVO diploma) een afgeronde technische HBO opleiding.