5 redenen om piloot te worden

Maak jouw droom waar bij KLM Flight Academy.

Bekijk redenen

Open dagen

Meer weten over onze opleiding? Kom naar een open dag!

Aanmelden

Wil jij piloot worden?

Wij zoeken jongens en meiden met ambitie en talent. Zoeken wij jou?

Ja!

Vacature: Operationeel medewerker (100%)

Als vliegschool leiden wij studenten op tot verkeersvlieger. Wij zijn hierbij de preferred supplier van KLM: Wanneer KLM nieuwe vliegers nodig heeft, nemen zij de afgestudeerde studenten van ons aan. De studenten bij ons in de opleiding zijn enthousiast en hebben de ambitie een mooie carrière als piloot bij KLM te doorlopen. Momenteel leiden wij op jaarbasis 60 studenten op binnen een tweejarig traject, waardoor er doorgaans 120 studenten op onze campus gehuisvest zijn. Binnen de organisatie werken ongeveer 45 medewerkers en is er sprake van een informele en betrokken werksfeer.

Op korte termijn zijn wij binnen de afdeling Operational Planning Center (OPC) op zoek naar een fulltime operationeel medewerker. Je gaat deel uitmaken van een enthousiast team van 3 vaste medewerkers en een groep studenten, die als oproepkracht werkzaam zijn binnen diezelfde afdeling. Je werktijden zijn dinsdag t/m vrijdag van 14:30 tot 23:00 uur en op zaterdag van 08:00 tot 16:30 uur. In de avonduren zullen er wel  minder collega’s en studenten aanwezig zijn.

Wat je doet: 

In deze functie ben jij de spil in onze vliegoperatie. De vlieginstructeurs en studenten weten jou te vinden, omdat jij ervoor zorgt dat alles goed verloopt: jij bent hun steun en toeverlaat. Je hebt een brede ondersteunende en coördinerende rol en je weet wat er speelt. Je wordt enthousiast van de contacten die je hebt met collega’s en studenten.

Je hebt een coördinerende rol als het gaat om de studenten, die werkzaam zijn bij de OPC desk: jij maakt hun werkrooster, zodat zij weten wanneer zij jou kunnen ondersteunen als spin in het web. Als de planners niet aanwezig zijn voer jij wijzigingen in de planning door en ben jij er verantwoordelijk voor dat er zo optimaal mogelijk gevlogen wordt.

Je vindt het leuk om je kennis van de luchtvaart te vergroten en je hierin meer te verdiepen. Jij coördineert het logistieke beheer van de vliegtuigen, geeft een samenvatting van de technische klachten aan het einde van de dag door aan de betreffende medewerkers en je houdt de urenregistratie van de vliegtuigen bij. Daarnaast verzamel je de gegevens, die de basis vormen voor management rapportages en zorg jij ervoor dat de studentenfiles up to date zijn, zodat het dossier van de student vrijgegeven kan worden voor de KLM.

Wat breng je mee:

 • minimaal een afgeronde opleiding op mbo niveau 4;
 • uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden;
 • stressbestendigheid en oplossingsgerichtheid, je kunt inspelen op onverwachte situaties;
 • je werkt netjes en secuur;
 • een klantvriendelijke en dienstverlenende persoonlijkheid;
 • je kan goed zelfstandig werken, neemt je verantwoordelijk en daarnaast ben je een echte teamplayer;
 • je bent in het bezit van een geldig BHV certificaat of je hebt de bereidheid je BHV te behalen;
 • je bent flexibel in de werktijden.

Wat kun je verwachten:

 • Een eigen CAO met uitstekende arbeidsvoorwaarden;
 • Een salaris tussen de € 2.277 – € 3.024;
 • Voor de avond- en zaterdagdiensten ontvang je een onregelmatigheidstoeslag;
 • 24+ vakantiedagen bij een fulltime dienstverband;
 • Jaarcontract met de mogelijkheid tot een vast dienstverband, afhankelijk van de ontwikkelingen binnen onze organisatie en bij goed functioneren;
 • Pensioenopbouw.

Interesse?

Ben jij de enthousiaste kandidaat waar wij naar op zoek zijn, stuur dan zo spoedig mogelijk maar uiterlijk 28 april 2023 je sollicitatie per e-mail naar Petra de Groot (HR), via Petra-de.Groot@klmfa.nl.  Wil je toch eerst nog wat meer informatie ontvangen over deze vacature, neem dan contact op met  Lies Ekhart (Hoofd OPC) e-mail adres: lies.ekhart@klmfa.nl. Op onze website www.klmflightacademy.nl is verdere achtergrondinformatie te vinden over onze school.