5 redenen om piloot te worden

Maak jouw droom waar bij KLM Flight Academy.

Bekijk redenen

Open dagen

Meer weten over onze opleiding? Kom naar een open dag!

Aanmelden

Wil jij piloot worden?

Wij zoeken jongens en meiden met ambitie en talent. Zoeken wij jou?

Ja!

Vacature: Training Support Officer (80%)

De KLM Flight Academy (KLMFA) is de vliegschool van KLM en leidt studenten op tot verkeersvlieger. Het is een dochteronderneming van KLM en wanneer KLM nieuwe vliegers nodig heeft, nemen zij de afgestudeerde studenten van ons aan. De studenten bij ons in de opleiding zijn enthousiast en hebben de ambitie een mooie carrière als piloot bij KLM te doorlopen. Binnen onze organisatie werken dagelijks 50 KLMFA collega’s aan onze missie om op jaarbasis 60 studenten binnen een tweejarig traject op te leiden en klaar te stromen voor hun carrière als verkeersvlieger. Op Schiphol vindt de eindopleiding van onze studenten plaats.

Voor ons kantoor op Schiphol zijn wij per direct op zoek naar een Training Support Officer, die ondersteuning kan geven aan de Training Manager Full Flight Simulator (TM FFS) en aan de dispatcher van de planningsafdeling OPC in Eelde. Daarnaast geef je ook lichte ondersteuning aan de Head of Training. Het gaat om een nieuwe functie, waarbij je een zeer uitgebreid takenpakket hebt en waarbij je ook af en toe naar Eelde gaat. Je directe leidinggevende is de TM FFS.

Functieomschrijving

In deze functie werk je nauw samen met de TM FFS en met de dispatcher in Eelde.  Je hebt een coördinerende en brede rol op het gebied van trainingssupport. De kandidaat waar wij naar op zoek zijn, is enthousiast en gedreven en kan zowel goed zelfstandig werken als samenwerken. Je bent gestructureerd, analytisch en proactief. Je hebt veel contacten met de  instructeurs en de simulatorplanning. Je verzorgt de brevetaanvragen en de afhandeling met/ door de lokale autoriteiten. Daarnaast maak je de examenformulieren en teken je de benodigde certificaten. Je verzorgt de communicatie met de commerciële klanten.

Jij bent in charge als het gaat om het regelen van het meevliegen op de 737 van zowel de studenten als de vlieginstructeurs in Eelde. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor de commerciële tak (externe instructie):  Je onderhoudt het contact met de klant, stelt het contract op en hebt hierover vervolgens contact met de afdeling Finance in Eelde voor de facturatie. ICT  heeft geen verassingen voor jou, je bent hierin zeer kundig en ook in staat om iPads te configureren. Tijdens de vakantieperiodes neem je gedeeltelijke werkzaamheden van de TM FFS over.

Wij vragen:

 • Affiniteit met de luchtvaart en met de planmatige processen hierin;
 • Goede beheersing van de Nederlandse – en Engelse taal;
 • MBO opleiding of MBO niveau werkervaring met een administratieve achtergrond;
 • Uitstekende sociale – en communicatieve vaardigheden;
 • Ervaring met Office 365;
 • Een kandidaat die zelfstandig kan werken en prioriteiten kan stellen.

Wat we bieden:

 • Een eigen CAO met uitstekende arbeidsvoorwaarden;
 • Een salaris tussen de € 2.390 en 3.263 op basis van een fulltime dienstverband, afhankelijk van ervaring en opleiding;
 • 24+ vakantiedagen bij een fulltime dienstverband;
 • 1 jaar contract, met de mogelijkheid tot een vast dienstverband afhankelijk van de ontwikkelingen binnen onze organisatie en bij goed functioneren;
 • Pensioenopbouw;
 • De mogelijkheid om ook thuis te werken;
 • Ruimte voor initiatief en persoonlijke ontwikkeling.

Interesse?

Mocht je geïnteresseerd zijn in deze functie, maar toch nog wat meer informatie willen hebben, dan kun je contact opnemen met Shadiva Adriana (via haar e-mailadres: shadiva.adriana@klmfa.nl).  Voor meer informatie over onze vliegschool, verwijzen we je door naar onze website: www.klmflightacademy.nl

Je kunt je sollicitatie tot 15 september 2023 per e-mail sturen naar Petra de Groot (HR), via Petra-de.Groot@klmfa.nl. De sollicitatiegesprekken zullen in september plaatsvinden.