5 redenen om piloot te worden

Maak jouw droom waar bij KLM Flight Academy.

Bekijk redenen

Open dagen

Meer weten over onze opleiding? Kom naar een open dag!

Aanmelden

Wil jij piloot worden?

Wij zoeken jongens en meiden met ambitie en talent. Zoeken wij jou?

Ja!

Vacature: Vlieginstructeur (100%) Met doorstroom mogelijkheid naar de KLM

De KLM Flight Academy (KLMFA) is de vliegschool van KLM en leidt studenten op tot verkeersvlieger. Het is een dochteronderneming van KLM en wanneer KLM nieuwe vliegers nodig heeft, neemt zij afgestudeerde studenten van ons aan. De studenten bij ons in de opleiding zijn enthousiast en hebben de ambitie een mooie carrière als piloot bij KLM te doorlopen. Binnen de KLMFA werken dagelijks 50 collega’s aan onze missie om op jaarbasis 72 studenten binnen een tweejarig traject op te leiden en klaar te stromen voor hun carrière als verkeersvlieger. De organisatie kenmerkt zich door haar informele en betrokken werksfeer.

Wij willen een toekomstbestendig, hoogwaardig en vooruitstrevend opleidingsinstituut voor verkeersvliegers van de KLM-groep zijn en we zijn ons als organisatie de laatste jaren sterk aan het ontwikkelen. KLM en KLM Flight Academy hebben veel vertrouwen in de toekomst van de luchtvaart. KLM neemt momenteel veel vliegers aan en verwacht de komende jaren ook nog veel vliegers aan te nemen. Gelet hierop,  zijn wij op korte termijn op zoek naar vlieginstructeurs om onze studenten op te leiden tot verkeersvlieger.

Wat je onder andere doet

Je maakt binnen de vliegdienst onderdeel uit van een team van ongeveer 20 vlieginstructeurs. Daarnaast maakt de KLMFA gebruik van een poule van oproepkrachten. Je geeft les aan studenten in het kader van hun integrated ATPL opleiding op Single Engine en/of Multi Engine vliegtuigen, IFR en VFR. Ook kan je ingezet worden om les te geven op de FNPT II simulator. Het doel is de studenten zo goed mogelijk voor te bereiden op hun toekomstige rol als verkeersvlieger.

Wij vragen

 • Een enthousiaste, gemotiveerde en een flexibele teamplayer;
 • Iemand die in het bezit is van de volgende geldige kwalificaties: EASA CPL(A) of ATPL(A) met tenminste SEP(land), Night(A) en FI(A) (of bereid deze te behalen) geldig voor SP-SE, PPL.
 • Voorkeur gaat uit naar instructeurs die tevens in het bezit zijn van MEP(land) en IR(A) voor SE en ME én waarvan de FI(A) tevens geldig is voor IR-SE, SP-ME, IR-ME, Night en CPL. Dit is echter geen vereiste om aan de sollicitatieprocedure deel te nemen.
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Competenties

 • EASA Core Pilot competenties.
 • EASA Instructor/ Evaluator competencies.

Wat bieden wij jou?

 • Een eigen CAO met uitstekende arbeidsvoorwaarden;
 • 24+ vakantiedagen bij een fulltime dienstverband;
 • 1 jaar contract, met de mogelijkheid tot een vast dienstverband, afhankelijk van de ontwikkelingen binnen onze organisatie en bij goed functioneren;
 • Loss of license verzekering;
 • Pensioenopbouw;
 • De mogelijkheid om gebruik te maken van de IPB regeling van de KLM, waardoor je tegen een gereduceerd tarief de wereld over kunt vliegen wanneer er plaats is in het vliegtuig;
 • Ruimte voor initiatief en persoonlijke ontwikkeling.

Binnen ons bedrijf bestaat voor vlieginstructeurs een mogelijkheid tot doorstroming naar vlieger bij KLM. Afhankelijk van je voorervaring en ambities bespreken we of je voor dit traject in aanmerking kunt komen. Als dat zo is, volgt voorafgaand of tijdens je initiële dienstverband bij ons het selectietraject bij KLM, waarin bepaald wordt of je daadwerkelijk voor deze doorstroming in aanmerking komt.

Interesse?

Wil je meer over ons of over deze functie weten, dan kun je contact opnemen met onze CFI, Jeroen Schotanus: via Jeroen.Schotanus@klmfa.nl of onze website bezoeken: www.klmflightacademy.nl

 

Ben jij de collega die wij zoeken, dan kun je je sollicitatie per e-mail sturen naar Petra de Groot, via petra-de.groot@klmfa.nl.