5 redenen om piloot te worden

Maak jouw droom waar bij KLM Flight Academy.

Bekijk redenen

Open dagen

Meer weten over onze opleiding? Kom naar een open dag!

Aanmelden

Wil jij piloot worden?

Wij zoeken jongens en meiden met ambitie en talent. Zoeken wij jou?

Ja!

Aanmelden

Aanmeldperiode

Wanneer jij je besluit aan te melden voor onze opleiding meld je je aan voor een specifiek schooljaar. Een schooljaar start per 1 september en eindigt op 31 augustus. In 2024 worden 72 studenten opgeleid en verdeeld over 6 klassen; januari, maart, mei, juli, september en november. De selectieprocedure vindt het gehele jaar door plaats en neemt ongeveer 3-6 maanden in beslag. Na ontvangst van je aanmelding wordt deze door ons gecontroleerd op juistheid. Wanneer je voldoet aan de gestelde toelatingseisen ontvang je de uitnodiging voor je deelname aan de selectie en kun je direct van start gaan met de procedure!

Plaatsing schooljaar 2024-2025 (looptijd schooljaar 01-09-2024 – 31-08-2025)

Aanmelden is mogelijk van 01-01-2024 tot 01-04-2025.
Nadat je de selectie positief hebt doorlopen zullen we jou je plaatsen in een van de volgende klassen:

2024: september of december
2025: januari, maart, mei of juli

Toelatingseisen

Het is belangrijk dat je voldoet aan de gestelde eisen, anders kunnen we je aanmelding niet in behandeling nemen. Lees de toelatingseisen dus nog eens goed door!

Kosten

De eigen bijdrage voor de kosten van de selectie ( € 335,-)  moet voorafgaand aan de selectie worden betaald.
Wanneer deze betaling is voldaan wordt de selectie daadwerkelijk gestart.

Herkansing

Wanneer je binnen 2 jaar na het behalen van je havo of vwo diploma* voor het eerst aan onze selectie hebt deelgenomen, maar geen positief resultaat hebt behaald, mag je je nog een keer aanmelden voor de selectieprocedure. De voorwaarde hiervoor is wel dat je eerst een Bachelor en/of Master studie (studierichting is vrij in te vullen) afrondt om jezelf verder te ontwikkelen. Let op: er moet minimaal twee jaar zitten tussen je eerste selectiepoging en de herkansing. De herkansing dient uiterlijk binnen 8 jaar na datum van de eerste afwijzing plaats te vinden.

*Hiervoor geldt de datum dat het officiële diploma is behaald. Later behaalde deelcertificaten of aanvullende cursussen gelden dus niet als diplomadatum.

Aanmelden

Via de onderstaande link kun je het aanmeldformulier digitaal invullen. Let hierbij goed op dat je alle vragen beantwoordt en laat iemand anders je aanmelding controleren!
Let op: Na de goedkeuring van jouw aanmelding ontvang je van ons een bevestiging dat je mag starten met de selectieprocedure. Wij verwachten van jou dat je binnen 2 maanden na het ontvangst van deze bevestiging start met de selectieprocedure bij het AMC. Indien start van de selectieprocedure niet binnen deze gestelde termijn plaatsvindt is het goed te weten dat de aanmelding niet langer actief is en er geen restitutie plaatsvindt van de eigen bijdrage. 

Aanmeldformulier voor het schooljaar 2024/2025:

Aanmeldformulier