5 redenen om piloot te worden

Maak jouw droom waar bij KLM Flight Academy.

Bekijk redenen

Open dagen

Meer weten over onze opleiding? Kom naar een open dag!

Aanmelden

Wil jij piloot worden?

Wij zoeken jongens en meiden met ambitie en talent. Zoeken wij jou?

Aanmelden

Aanmelden

Aanmeldperiode

De selectieprocedure wordt vanaf heden per schooljaar gedaan. Een schooljaar start per 1 september en eindigt op 31 augustus. Elk jaar worden 60 studenten opgeleid en verdeeld over 5 klassen; februari, april, juni, september en november/december.

Plaatsing schooljaar 2021-2022 (01-09-2021 – 31-08-2022)

Aanmelden is mogelijk van 01-01-2021 t/m 31-12-2021.
Nadat je de selectie positief hebt doorlopen zullen we in overleg met jou je plaatsen in een van de volgende klassen:

2021: september, of november/december
2022: februari, april of juni

Toelatingseisen

Het is belangrijk dat je voldoet aan de gestelde eisen, anders kunnen we je aanmelding niet in behandeling nemen. Lees de toelatingseisen dus nog eens goed door!

Nadat de betreffende inschrijfperiode is beëindigd en er meer aanmeldingen zijn dan het aantal beschikbare selectieplaatsen, kan er een voorselectie plaatsvinden. Alle kandidaten die aan de toelatingseisen voldoen kunnen zich aanmelden. De kandidaten die op basis van vooropleiding en vakkenpakket de grootste kans maken de selectie succesvol te doorlopen worden uitgenodigd  voor de selectieprocedure. Mocht je niet tot deze groep behoren, dan houdt de selectieprocedure helaas op.

Kosten

De eigen bijdrage voor de kosten van de selectie ( € 200,-)  moet voorafgaand aan de selectie worden betaald (wanneer je na de voorselectie voor de selectie wordt uitgenodigd).
Wanneer deze betaling is voldaan wordt de selectie daadwerkelijk gestart.

Als je de eerste selectieronde positief doorloopt word je gevraagd relevante documenten, zoals gewaarmerkte cijferlijsten, diploma’s en levensbeschrijving op te sturen.

Herkansing

Er bestaat geen mogelijkheid de selectieprocedure opnieuw te doorlopen. Daarop bestaat één uitzondering: als je in het examenjaar VWO of binnen 2 jaar na behalen van je VWO of Havo diploma voor het eerst aan onze selectie hebt deelgenomen kun je je nog éénmaal aanmelden voor de selectieprocedure. Voorwaarde hiervoor is wel dat je eerst een HBO of WO studie gaat volgen. De herkansing is dan mogelijk in het jaar wanneer je de bachelor/ master fase gaat afronden (laatste jaar) of binnen één jaar na het behalen van de bachelor/ master. De tweede aanmelding moet uiterlijk binnen 8 jaar na de eerste selectiedeelname plaatsvinden.

Aanmelden

Via de onderstaande link kun je het aanmeldformulier digitaal invullen. Let hierbij goed op dat je alle vragen beantwoord en laat iemand anders je aanmelding controleren!

Aanmeldformulier voor het schooljaar 2021/2022: Aanmeldformulier
(Bekijk voor de zekerheid je spam folder)!