5 redenen om piloot te worden

Maak jouw droom waar bij KLM Flight Academy.

Bekijk redenen

Open dagen

Meer weten over onze opleiding? Kom naar een open dag!

Aanmelden

Wil jij piloot worden?

Wij zoeken jongens en meiden met ambitie en talent. Zoeken wij jou?

Ja!

Duurzaamheid

Onderweg naar een duurzame vliegoperatie.

Duurzaam opleiden

Wij vinden het belangrijk dat jij als student je vliegopleiding zo duurzaam mogelijk kunt volgen. Zo zijn we gestart met elektrische lesvluchten bij de E-flight Academy in Teuge. De E-flight Academy loopt in Europa voorop in het geven van lessen op elektrische vliegtuigen en is zeer vooruitstrevend op het gebied van duurzaamheid. Tijdens deze twee lessen vlieg je op het elektrische lesvliegtuig de ‘Pipistrel Velis Electro’. Vanwege het nu nog beperkte vliegbereik van deze toestellen kunnen we nog niet meer doen. Maar we verwachten binnen 4 jaar eigen elektrische lestoestellen beschikbaar te hebben binnen de opleiding, zodat het éénmotorige deel van de opleiding volledig uitstootvrij zal plaatsvinden!

Duurzame brandstof

Tijdens het vliegtraject krijg je les op vliegtuigen van het type Diamond DA-40 en DA-42. Deze vliegtuigen vliegen, in tegenstelling tot de meeste kleine vliegtuigen, op kerosine die ook getankt wordt door verkeersvliegtuigen en dat maakt ze geschikt voor het gebruik van Sustainable Aviation Fuels! Zodra deze brandstof beschikbaar wordt gesteld op Groningen Airport Eelde zal dit gebruikt gaan worden voor de lestoestellen, zodat ook dit onderdeel van de vliegopleiding duurzaam uitgevoerd kan worden!

Duurzame toekomst

Niet alleen tijdens je opleiding, maar ook later in je baan als verkeersvlieger speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Benieuwd wat KLM doet om bij te dragen aan een duurzamere toekomst? Bekijk het hier!