5 redenen om piloot te worden

Maak jouw droom waar bij KLM Flight Academy.

Bekijk redenen

Open dagen

Meer weten over onze opleiding? Kom naar een open dag!

Aanmelden

Wil jij piloot worden?

Wij zoeken jongens en meiden met ambitie en talent. Zoeken wij jou?

Ja!

Airline Pilot & Management

Met een mbo-diploma niveau 4 is het ook mogelijk om toegelaten te worden tot onze opleiding!

Heb je het mbo afgerond en is het jouw droom om piloot te worden? Of heb je havo of vwo afgerond en kies je liever voor een completere vierjarige opleiding? Dan is de opleiding Airline Pilot & Management voor jou misschien wel de route tot je vliegbrevet. KLM Flight Academy en de Hanzehogeschool Groningen bieden deze mogelijkheid.

Onze selectieprocedure

De selectieprocedure volg je in het eerste jaar van de opleiding Technische Bedrijfskunde aan de Hanzehogeschool in Groningen. In april van je tweede leerjaar start je bij de KLM Flight Academy. Tot slot werk je een half jaar aan je afstudeeropdracht bij de Hanzehogeschool. Na afstuderen beschik je over alle brevetten en bevoegdheden die onze opleiding tot verkeersvlieger bevat. Bovendien heb je een Bachelor’s Degree Engineering.

Meer informatie? Ga naar Hanzehogeschool Groningen.

LET OP: wanneer je je inschrijft voor de selectieprocedure moet je de benodigde deelcertificaten, en indien van toepassing de aanvullende natuurkunde cursus, hebben behaald. Mocht je de gevraagde vakken en natuurkunde cursus (nog) niet hebben behaald kan je dus niet in selectie worden genomen.