5 redenen om piloot te worden

Maak jouw droom waar bij KLM Flight Academy.

Bekijk redenen

Open dagen

Meer weten over onze opleiding? Kom naar een open dag!

Aanmelden

Wil jij piloot worden?

Wij zoeken jongens en meiden met ambitie en talent. Zoeken wij jou?

Ja!

Airline Pilot & Management

Met een mbo-diploma niveau 4 is het ook mogelijk om toegelaten te worden tot onze opleiding!

Heb je het mbo afgerond en is het jouw droom om piloot te worden? Of heb je havo of vwo afgerond en kies je liever voor een completere vierjarige opleiding? Dan is de opleiding Airline Pilot & Management voor jou misschien wel de route tot je vliegbrevet. KLM Flight Academy en de Hanzehogeschool Groningen bieden deze mogelijkheid.

Onze selectieprocedure

Het eerste jaar studeer je Technische Bedrijfskunde aan de Hanzehogeschool in Groningen, daarnaast behaal je zelfstandig certificaten voor Natuurkunde en Wiskunde B op Havo niveau. Wanneer je je eerste jaar succesvol hebt afgerond kun je beginnen aan de selectie voor de opleiding tot verkeersvlieger aan de KLM Flight Academy. Het tweede jaar start je met de major Airline Pilot & Management en nadat je de selectie aan de KLM Flight Academy positief hebt doorlopen start je halverwege het tweede studiejaar de opleiding tot verkeersvlieger. In twee jaar tijd word jij opgeleid tot verkeersvlieger voor KLM en haal jij jouw vliegbrevet! Vervolgens studeer je in het vierde en laatste studiejaar af aan de Hanzehogeschool. In vier jaar tijd heb je dus én je vliegbrevet op zak én je HBO diploma Technische Bedrijfskunde!

Meer informatie? Ga naar Hanzehogeschool Groningen.

LET OP: wanneer je je inschrijft voor de selectieprocedure moet je de benodigde deelcertificaten hebben behaald. Mocht je de gevraagde vakken niet hebben behaald kan je dus niet in selectie worden genomen.