5 redenen om piloot te worden

Maak jouw droom waar bij KLM Flight Academy.

Bekijk redenen

Open dagen

Meer weten over onze opleiding? Kom naar een open dag!

Aanmelden

Wil jij piloot worden?

Wij zoeken jongens en meiden met ambitie en talent. Zoeken wij jou?

Ja!

Airline Pilot & Management

Met een mbo-diploma niveau 4 is het ook mogelijk om toegelaten te worden tot onze opleiding!

Heb je een afgerond Havo of Vwo diploma of ben je net klaar met je MBO 4 opleiding en droom je ervan om piloot te worden? Dan is de opleiding Airline Pilot & Management voor jou misschien wel de route naar je vliegbrevet. KLM Flight Academy en de Hanzehogeschool Groningen bieden deze mogelijkheid.

Onze selectieprocedure

Tijdens jouw eerste jaar studeer je Technische Bedrijfskunde aan de Hanzehogeschool in Groningen. Wanneer je wél over een MBO 4 diploma beschikt maar niet over een Havo diploma met de vakken natuurkunde en wiskunde b, dien je zelfstandig certificaten voor natuurkunde en wiskunde B op Havo niveau te behalen. Dit mag natuurlijk voorafgaand aan de start van je studie Technische Bedrijfskunde maar je mag de certificaten ook tijdens je propedeuse jaar behalen. In september van het tweede studiejaar meld je je aan voor de selectie voor de opleiding tot verkeersvlieger aan de KLM Flight Academy.

Het tweede jaar start je met de major Airline Pilot & Management en nadat je de selectie voor de KLM Flight Academy positief hebt doorlopen start je in mei van het tweede studiejaar met de opleiding tot verkeersvlieger aan de KLM Flight Academy. In twee jaar tijd word jij opgeleid tot verkeersvlieger voor KLM.

Na het afronden van de tweejarige vliegopleiding aan de KLM Flight Academy ontvang je je vliegbrevet! Vervolgens studeer je in het vierde en laatste studiejaar af aan de Hanzehogeschool. In vier jaar tijd heb je dus én je vliegbrevet op zak én je HBO diploma Technische Bedrijfskunde! Meer informatie? Ga naar Hanzehogeschool Groningen.