5 redenen om piloot te worden

Maak jouw droom waar bij KLM Flight Academy.

Bekijk redenen

Open dagen

Meer weten over onze opleiding? Kom naar een open dag!

Aanmelden

Wil jij piloot worden?

Wij zoeken jongens en meiden met ambitie en talent. Zoeken wij jou?

Ja!

Hoofd Technische Dienst vliegtuigonderhoud (100%)

De KLM Flight Academy behoort tot één van de beste vliegscholen ter wereld en is een 100% dochteronderneming van KLM. Wij leiden gepassioneerde studenten op tot verkeersvlieger voor KLM en daar zijn we trots op. Omdat de KLM Flight Academy tevens preferred supplier is voor KLM betekent dit dat onze studenten na afronding van hun vliegopleiding doorstromen naar KLM zodra er behoefte is aan nieuwe vliegers. Op jaarbasis begeleiden we 81 studenten door een intensief tweejarig traject, waarbij de studenten het grootste gedeelte van hun vliegopleiding op onze campus in Eelde verblijven. Binnen onze organisatie heerst een informele en betrokken werksfeer, waarbinnen onze 50 medewerkers zich met toewijding inzetten voor onze studenten.

Waar land je?

Onze vliegschool heeft de beschikking over haar eigen technische dienst. Voor deze afdeling zijn wij op korte termijn op zoek naar een ervaren leidinggevende, die niet alleen zorgt voor het operationeel functioneren van de afdeling, maar ook eindverantwoordelijke is voor een veilige, luchtwaardige en compliant onderhouden vliegtuigvloot. Je geeft leiding aan een team van 10 gedreven luchtvaarttechnici, waarbij je zorgt voor optimale samenwerking en kennisdeling. Je rapporteert rechtstreeks aan de directeur van de KLM Flight Academy en maakt deel uit van het managementteam (MT). Samen met het MT en je team bouw je aan de toekomst van onze organisatie en vloot.

Wat ga je doen?

Jouw missie wordt het zorgdragen van maximale beschikbaarheid van onze vloot. Je zorgt er hierbij voor dat alles voldoet aan de hoogste luchtvaartstandaarden en veiligheidsnormen (EASA). Je levert direct bij aan het succes van onze vliegschool door de vliegervaring van onze studenten zo veilig en ononderbroken mogelijk te maken. Onze 12 Diamond40 en 6 Diamond42 vliegtuigen vormen de kern van ons succes en jouw technische expertise zorgt ervoor dat deze altijd veilig kunnen vliegen en beschikbaar zijn voor de vliegoperatie.

Jouw profiel

  • HBO werk- en denkniveau met een opleiding richting luchtvaarttechniek, onderhoudstechniek of engineering;
  • Minimaal 5 jaar werkervaring in een vergelijkbare omgeving en leidinggevende rol;
  • Minimaal 5 jaar werkervaring binnen de luchtvaartindustrie, waarvan 2 jaar binnen de aeronautical industrie;
  • Uitgebreide ervaring met luchtvaartregelgeving (EASA), en een scherp oog voor veiligheidsnormen en technische compliance-eisen;
  • Expertise van de betreffende vliegtuigen en vliegtuigonderhoud en onderdelen hiervan, evenals ervaring met technische audits en het belang van human factors binnen de luchtvaarttechniek;
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Competenties

  • Sterk leiderschap met het vermogen om een team van deskundigen te motiveren;
  • Inspireren van de medewerkers door technische expertise en een duidelijke visie op vlootonderhoud;
  • Strategisch denken en het ontwikkelen van een visie voor het optimaliseren van de technische dienstverlening;
  • Communicatief sterk, zowel binnen het team als naar andere afdelingen en het MT.

Wat bieden wij?

  • Een eigen CAO met uitstekende arbeidsvoorwaarden;
  • 24+ vakantiedagen;
  • Een jaarcontract met de mogelijkheid tot een vast dienstverband bij goed functioneren;
  • Pensioenopbouw;
  • De kans om op termijn gebruik te maken van de aantrekkelijke IPB-regeling van KLM, waardoor je wereldwijd tegen gereduceerde tarieven kunt vliegen.

Interesse?

Ben je enthousiast geworden na het lezen van deze vacature? Stuur dan bij voorkeur voor 16 november 2024 je sollicitatie naar Petra de Groot (HR) via petra-de.groot@klmfa.nl. Zij neemt vervolgens contact met je op. Wil je eerst nog meer informatie ontvangen? Neem dan contact op met onze directeur Auke Dros via auke.dros@klmfa.nl / 06-51622180 en hij zal je vragen beantwoorden.

Wil je meer informatie over onze vliegschool, bezoek dan onze website www.klmflightacademy.nl.