5 redenen om piloot te worden

Maak jouw droom waar bij KLM Flight Academy.

Bekijk redenen

Open dagen

Meer weten over onze opleiding? Kom naar een open dag!

Aanmelden

Wil jij piloot worden?

Wij zoeken jongens en meiden met ambitie en talent. Zoeken wij jou?

Ja!

Aankomst nieuwe lesvliegtuigen KLM Flight Academy

Aankomst nieuw lesvliegtuig KLM Flight Academy
Eelde – 29 januari, KLM Flight Academy heeft vandaag twee nieuwe lesvliegtuigen van het type Diamond DA40 mogen verwelkomen in Eelde. De vliegschool heeft de Oostenrijkse vliegtuigbouwer Diamond opdracht gegeven voor het leveren van 12 nieuwe Diamond DA40 toestellen welke gefaseerd dit jaar worden geleverd. De nieuwe toestellen vervangen de huidige verouderde Single Engine vloot en zijn niet alleen stiller en zuiniger in gebruik; doordat de motor van de DA40 Jetfuel gebruikt hoeft er geen gebruik meer gemaakt worden van loodhoudende benzine. Daarnaast bieden deze toestellen ook de mogelijkheid om op Sustainable Aviation Fuel (SAF) te vliegen.

Duurzame toekomst
De nieuwe toestellen zullen gefaseerd dit voorjaar vanuit Oostenrijk worden ingevlogen, waarna ze in Eelde een Nederlandse registratie ontvangen als het benodigde papierwerk in orde is gemaakt. In maart zal tijdens een officieel persmoment worden stil gestaan bij de komst van de nieuwe vloot.  Auke Dros, directeur KLM Flight Academy: ‘’Met de komst van de DA40 toestellen gaan we een nieuwe periode in op de KLM Flight Academy; we zetten in op verduurzaming van onze vliegopleiding met deze zuinigere en stillere vloot en daarnaast behouden we de ambitie om in de toekomst nog verder te verduurzamen bijvoorbeeld met elektrische vliegtuigen. Daarin volgen we de ontwikkelingen nauwgezet.’’

Vliegende start van de opleiding
Voor de studenten betekent de komst van de nieuwe DA40 toestellen ook goed nieuws. Zij zullen op de moderne toestellen van Diamond, voorzien van een glass cockpit, hun tweejarige vliegopleiding tot verkeersvlieger voor KLM volgen. Met 72 studenten voor dit jaar en 81 studenten voor 2025 sluit de KLM Flight Academy goed aan op de groeiende vraag naar afgestudeerde verkeersvliegers vanuit KLM. Studenten stromen na hun tweejarige vliegopleiding door naar KLM waar ze in de functie van second officer gaan starten. KLM draagt zorg voor de financiering van de kosten van de opleiding en huisvesting in Eelde, waardoor het voor iedereen met het juiste talent en ambitie mogelijk is de vliegopleiding te volgen.