5 redenen om piloot te worden

Maak jouw droom waar bij KLM Flight Academy.

Bekijk redenen

Open dagen

Meer weten over onze opleiding? Kom naar een open dag!

Aanmelden

Wil jij piloot worden?

Wij zoeken jongens en meiden met ambitie en talent. Zoeken wij jou?

Ja!

Future Pilots 2 – Tom De Lathouwer

“Als driejarig jongetje wees ik al naar alle vliegtuigen in de lucht! Het was mijn jongensdroom om piloot te worden.” En jaren later maakt hij die droom waar bij ons op de KLM Flight Academy. Tom De Lathouwer, student uit klas 17-1 en geboren in België.

Jong geleerd is oud gedaan

“Mijn oom was helikopterpiloot in het leger en de beste vriend van mijn vader vloog voor KLM.” Tom werd dus al op jonge leeftijd besmet met het vliegvirus. Hij is de enige Belgische student uit klas 17-1. “De vliegopleidingen in België leken mij minder leuk. En mijn uiteindelijke doel is om voor KLM te vliegen.”

Omdat hij altijd al wist dat hij piloot wilde worden, had hij zijn vakken op de middelbare school afgestemd. Tom merkt dat veel kennis die hij heeft opgedaan tijdens zijn middelbareschooltijd, terugkomt in de opleiding. “Bij het vak General Navigation herken ik bijvoorbeeld veel elementen, doordat ik dat al bij Aardrijkskunde heb gehad.”

Tom heeft na de middelbare school eerst nog een jaar een opleiding gevolgd aan de universiteit. “Ik was nog niet klaar om alvast te beginnen aan de selectieprocedure. Ik wilde eerst leren om zelfstandiger te zijn.” Ook heeft hij zich nog meer verdiept in het vliegen. “Ik ben twee weken op zweefvliegkamp geweest. Het meest basic vliegen wat er is.” Hij vond het geweldig en was toen overtuigd dat hij klaar was voor de opleiding.

Selectieprocedure

“Toen ik aan de selectie begon, kreeg ik van een bekende de tip om mezelf te zijn. Maar wat houdt dat nou eigenlijk in?” Door daar goed over na te denken bouwde hij een stukje zelfkennis op, die voor hem goed van pas kwam tijdens de procedure. “Vooral PO1 en PO2 vond ik lastig. Op deze fase heb je weinig invloed en kan jij je niet echt voorbereiden.” PO1 en PO2 behoren tot de eerste fase van onze selectie, namelijk het psychologisch onderzoek.

Tom bevindt zich nu in het tweede blok van de theorieopleiding. Hoewel Tom de theorie erg interessant vindt, kijk hij vooral uit naar het volgende onderdeel van de opleiding: vliegen. Tom: heel veel succes! Wanneer hij zijn diploma heeft gehaald, blikken we terug op zijn studietijd.

Wil jij ervaren hoe het is bij ons op de opleiding?

Kom naar een open dag!