5 redenen om piloot te worden

Maak jouw droom waar bij KLM Flight Academy.

Bekijk redenen

Open dagen

Meer weten over onze opleiding? Kom naar een open dag!

Aanmelden

Wil jij piloot worden?

Wij zoeken jongens en meiden met ambitie en talent. Zoeken wij jou?

Ja!

Future Pilots 13 – Hamada

Hamada (23 jaar) uit klas 21-2 wist al vanaf zijn allereerste vlucht vanuit Koerdistan naar Nederland dat het zijn droom was om piloot te worden. Eenmaal in Nederland begon hij actief de taal te leren en kreeg hij het advies om HAVO te volgen. Op de middelbare school koos hij zijn vakkenpakket gericht op zijn toekomst bij de KLM Flight Academy. ‘’Droom groot, ongeacht je achtergrond of omgeving.’’

Lees meer

Future Pilots 12- Oussama

Al sinds zijn kindertijd droomt Oussama (24), student aan de KLM Flight Academy, van een baan als verkeersvlieger bij KLM. Gedurende zijn tijd op de middelbare school en daarna maakt hij dan ook bewuste keuzes in zijn vakkenpakket en vervolgstudie, zodat hij zich goed voorbereid kan aanmelden voor de opleiding aan de KLM Flight Academy.

‘’Volg je dromen en maak ze waar, niets is onmogelijk’’

Lees meer

Future Pilots 11 – Bas

Voor Bas (25 jaar) uit 18-1 was al snel duidelijk dat hij piloot wilde worden. Bas was op jonge leeftijd al veel te vinden op Schiphol, omdat hij samen met zijn vader zijn moeder wegbracht naar het bemanningscentrum (hier ontmoeten de crew leden elkaar voor de vlucht). Zijn moeder was stewardess bij KLM. Bas vertelt: “Voor mij is het altijd al een droom geweest om te gaan vliegen’’.

Lees meer

Future Pilots 10 – Nikay

Onder de rook van Schiphol is Nikay uit klas 19-1 opgegroeid. Nikay komt uit ‘een vliegfamilie’, zijn vader en broer werken beide in de luchtvaart. Zijn vader heeft gewerkt als GWK (grondwerktuigkundige) en is nu verantwoordelijk voor het uitvoeren van audits op Easa part145 gebied binnen vliegtuigonderhoud. Daarnaast voert hij Airworthiness reviews uit voor de KLM CAMO (Continious Airworthiness monitoring organisation). Nikay ‘vliegt’ zijn, in 2011 aan de KLM Flight Academy, afgestudeerde broer achterna.

Lees meer

Future Pilots 9 – Alex Bakkers

Als kleine jongen van 5 jaar mocht Alex Bakkers uit België een kijkje nemen in de cockpit en raakte toen al gefascineerd door wat hij daar zag. Het zaadje voor zijn toekomst was geplant en toen hij een jaar later zelfs een tenniswedstrijd stil legde voor een overvliegend vliegtuig wisten ook zijn ouders het zeker: Alex wil piloot worden!

Lees meer

Future Pilots 8 – Pauline Saathof

Dat je in je dromen moet blijven geloven wordt maar weer eens bevestigd door de 29-jarige studente Pauline Saathof uit klas 18-1. De van oorsprong Groningse was al op jonge leeftijd gefascineerd door de luchtvaart. Toch heeft het nog even geduurd voordat ze hier daadwerkelijk in terecht kwam. Nu ze eenmaal op de opleiding zit geniet ze van elke minuut: ‘’want de tijd vliegt voorbij.’’ Lees meer!

Lees meer

Future Pilots 7 – Léon van Geest

Op de KLM Flight Academy treffen we regelmatig studenten die eerst een andere opleiding hebben gevolgd. Zo ook student Léon van Geest uit klas 17-2. ‘’Ik vind het een prettig idee dat, mocht er iets gebeuren waardoor ik niet meer kan vliegen, ik een opleiding achter de hand heb.’’ Lees meer! 

Lees meer

Future Pilots 6 – Jurgen Sterk

Jurgen uit klas 16-01 wist eigenlijk altijd al dat hij piloot wilde worden. Toch heeft hij eerst andere opleidingen gevolgd. Toen hij klaar was met de middelbare school, was het namelijk niet de ideale tijd om piloot te worden. Tijden zijn veranderd en hij besloot twee jaar geleden een poging te wagen. Met succes! Jurgen heeft de opleiding afgerond en is nu werkzaam bij het JobCenter van KLM Flight Academy, totdat hij een baan in de cockpit heeft bemachtigd. Lees meer!

Lees meer

Future Pilots 5 – Hidde Nolten

Hidde is al afgestudeerd en kan daardoor over elk traject van de vliegopleiding zijn ervaring delen. Hij gaat binnenkort beginnen bij KLM en heeft de afgelopen tijd gewerkt bij KLM Flight Academy. Hij is degene die de vragen over de opleiding beantwoordt en regelmatig een open dag geeft. Ook kan je hem herkennen van deze video van KLM en van dit interview met 7Days. Iemand die dus veel kan vertellen over KLM Flight Academy!

Lees meer

Future Pilots 4 – Emma Pier

Voor Emma Pier uit klas 16-1 was het al snel duidelijk wat ze later wilde worden. Nadat zij als vijfjarig-meisje een vrouwelijke verkeersvlieger in actie had gezien tijdens een vlucht naar Singapore stond haar eigen toekomst al vast: “Dat wil ik ook!” Lees meer!

Lees meer