5 redenen om piloot te worden

Maak jouw droom waar bij KLM Flight Academy.

Bekijk redenen

Open dagen

Meer weten over onze opleiding? Kom naar een open dag!

Aanmelden

Wil jij piloot worden?

Wij zoeken jongens en meiden met ambitie en talent. Zoeken wij jou?

Ja!

Future pilots 3 – Rosalie Oudshoorn

De vader van Rosalie Oudshoorn (18 jaar) is piloot. Toen Rosalie in groep 1 zat, werd haar vader uitgenodigd om wat te vertellen over zijn beroep. “Vanaf dat moment wist ik al zeker dat ik ook piloot wilde worden. Ik hing aan zijn lippen!” Veertien jaar later studeert ze dan ook aan de KLM Flight Academy om piloot te worden. “En dat bevalt heel goed!”

HAAR EIGEN WEG

Eenmaal op de middelbare school werd haar wens om piloot te worden alleen maar bevestigd. Uit verschillende persoonlijkheidsonderzoeken die zij op school deed, kwam naar voren dat verkeersvlieger voor haar het ideale beroep zou zijn.

Maar als het aan de mentor van Rosalie had gelegen, had ze hier niet gestudeerd. “Er zou namelijk geen toekomst in het beroep zitten.” Gelukkig trok Rosalie zich niets aan van dit advies en koos haar eigen weg. Met als resultaat dat zij nu in klas 17-2 zit en haar droom waarmaakt.

DEZELFDE PASSIE

Hoe ze de opleiding vindt? “Ik vind het een hele mooie opleiding. Mijn vrienden buiten de opleiding begrijpen mijn passie voor vliegen en vliegtuigen niet. Hier heeft iedereen dezelfde passie. Ik ben helemaal op mijn plek.” Rosalie is in september begonnen met de opleiding. Ze zit nu in het eerste blok van de theorie. “Het leukste vak vind ik Powerplant. Hier leer je van alles over motoren.” Dat past bij haar persoonlijkheid. Rosalie wil namelijk altijd weten hoe dingen werken en in elkaar zitten.

Klas 17-2 bestaat uit 21 studenten, 3 meiden en 18 jongens. Hoe is het om in de minderheid te zijn? “Eigenlijk merk je daar weinig van. We hebben allemaal dezelfde interesse en ik heb leuke meiden in de klas.” En om tussen al die jongens te wonen? “Ook dat is heel goed te doen. Ik heb gewoon alle ruimte om mijn eigen ding te doen.”

DE SELECTIEPROCEDURE  

Toen Rosalie klaar was met de middelbare school was ze nog te jong om te starten met de opleiding. Daarom heeft ze een jaartje een andere opleiding gevolgd. Eenmaal oud genoeg, is ze begonnen met de selectieprocedure. Dat duurde van december tot april. “Het was best pittig, aangezien ik naast de selectie ook mijn studie had.” Gelukkig is alles goed gegaan! “Van de selectieprocedure vond ik vooral de grading (vliegaanlegonderzoek) erg intensief. Je zit namelijk 4 dagen volop in spanning.” Nadat ze deze ronde succesvol had afgerond, was het tijd voor het gesprek met de toelatingscommissie. “Ik heb de site van KLM Flight Academy wel 50 keer doorgelezen! Uiteindelijk bleek het een leuk gesprek te zijn.”

Wij wensen Rosalie heel veel succes met de opleiding! Wanneer zij haar opleiding heeft afgerond, blikken we terug op haar studietijd hier.