5 redenen om piloot te worden

Maak jouw droom waar bij KLM Flight Academy.

Bekijk redenen

Open dagen

Meer weten over onze opleiding? Kom naar een open dag!

Aanmelden

Wil jij piloot worden?

Wij zoeken jongens en meiden met ambitie en talent. Zoeken wij jou?

Ja!

Future Pilots 4 – Emma Pier

Voor Emma Pier uit klas 16-1 was het al snel duidelijk wat ze later wilde worden. Nadat zij als vijfjarig-meisje een vrouwelijke verkeersvlieger in actie had gezien tijdens een vlucht naar Singapore stond haar eigen toekomst al vast: “Dat wil ik ook!” Op de middelbare scholen had ze alle pijlen al gericht op deze opleiding, een alternatief had ze niet, ze moest en zou piloot worden. Nu studeert ze sinds april 2016 aan de KLM Flight Academy.

VLIEGEN IN ARIZONA

Emma is net terug uit Phoenix – Arizona en heeft daar het single engine traject afgerond. Tijdens dit traject stap je voor het eerst de cockpit in. “De eerste week in Phoenix heb je grondschool. Hier word je voorbereid op het vliegen. Na ongeveer een week mag je de lucht in met een instructeur.” Een onderdeel van dit traject is je eerste solo. “Na ongeveer 19 beurten mocht ik mijn eerste solo maken. Je vliegt eerst nog even met je instructeur. Vervolgens zet je degene af en mag je een uur zelf vliegen. En dat is heel erg gaaf!”

Er staan nog maar twee trajecten van de opleiding op Emma te wachten. Het multi engine traject en het multi crew cooperation traject. Wanneer ze deze allebei heeft afgerond is ze klaar met de opleiding. “Ik kijk uit naar het multi engine traject.” Dit traject vindt gewoon plaats in Nederland. Je gaat onder andere leren vliegen met slecht zicht. “In Amerika is het altijd goed weer, in Nederland is er veel meer diversiteit. Je gaat hier bijvoorbeeld echt door de wolken vliegen, iets wat in Phoenix niet voorkomt.”

DE MIDDELBARE SCHOOL

Emma wist al snel dat ze later piloot wilde worden. Op de middelbare school had ze daardoor meteen de juist vakken gekozen en hoefde zo geen deelcertificaat te halen. “Ik deed VWO met de profielen Natuur & Techniek en Natuur & Gezondheid. In de derde klas had ik al contact opgenomen met KLM Flight Academy om er zeker van te zijn welke vakken ik moest kiezen.” Ook heeft ze verschillende open dagen bezocht ter voorbereiding. “Vlak voor mijn profielkeuze heb ik een open dag bezocht ter oriëntatie. En vlak voordat ik begon aan de selectie ben ik nog een keer geweest.”

Na de middelbare school is Emma niet meteen gestart met de opleiding. Ze heeft eerst een tussenjaar gedaan. “Dit was een bewuste keuze. Ik wilde mij volledig focussen op de selectieprocedure. Daarnaast was ik tijdens mijn tussenjaar ook begonnen met zweefvliegen. Daar ontmoette ik heel toevallig ook mensen die al begonnen waren bij KLM Flight Academy. Ik heb veel vragen aan hun gesteld ter voorbereiding.” Emma’s tip: “Neem de tijd voor de selectie!”

Wij wensen haar heel veel succes met de laatste maanden van de opleiding. Wanneer ze helemaal klaar is, blikken we terug op haar studietijd.

Wil jij ook piloot worden?

Meld je aan!