5 redenen om piloot te worden

Maak jouw droom waar bij KLM Flight Academy.

Bekijk redenen

Open dagen

Meer weten over onze opleiding? Kom naar een open dag!

Aanmelden

Wil jij piloot worden?

Wij zoeken jongens en meiden met ambitie en talent. Zoeken wij jou?

Ja!

Future Pilots 5 – Hidde Nolten

Hidde is al afgestudeerd en kan daardoor over elk traject van de vliegopleiding zijn ervaring delen. Hij gaat binnenkort beginnen bij KLM en heeft de afgelopen tijd gewerkt bij KLM Flight Academy. Ook kan je hem herkennen van deze video van KLM en van dit interview met 7Days. Iemand die dus veel kan vertellen over KLM Flight Academy!

Hoe het begon

Hoe Hidde bij onze opleiding terechtgekomen is? “Ik heb vanaf jongs af aan al vaak met mij vader mee mogen vliegen in de cockpit. Ik heb toen veel vliegers ontmoet die met veel passie over hun beroep en hun opleiding vertelden. Na veel inlezen, praten met vliegers en het bezoeken van een open dag, heb ik mij aangemeld voor de selectie van KLM Flight Academy.” Ben jij geïnteresseerd in de opleiding? Bezoek dan ook een open dag!

De theorie

Wat Hidde het leukst vond tijdens de theorie? “De sfeer op de campus. Je leert heel veel nieuwe mensen kennen en maakt zowel binnen als buiten jouw klas veel nieuwe vrienden. Iedereen zit hier met hetzelfde doel: vlieger worden. Er moet dus geregeld hard gestudeerd worden, echter is er daarnaast ook veel ruimte voor andere leuke dingen, bijvoorbeeld bij de studentenvereniging (CAVV).”

De cockpit in

Na de theorie was het tijd voor de volgende stap: vliegen! “Amerika was voor mij vrijwel de eerste aanraking met het praktische gedeelte van het vliegen. Ik had daarvoor enkel een proefles in een Cessna (een vliegtuig) gedaan.” Het leukste van Amerika vond Hidde de lange navigatievluchten naar bijvoorbeeld Lake Havasu Airport. “Dat is een klein vliegveld tussen Phoenix en Las Vegas in met een prachtig meer naast de stad, waarover je komt aanvliegen. Daarnaast vond ik circuits vliegen ook erg leuk. Hier had je alle tijd om aan je skills te werken.”

Weer een stap verder: het ME-traject

“Tijdens het Multi Engine traject vond ik vooral de navigatievluchten erg leuk. Samen met je crewmaatjes en een instructeur op pad door Europa! Het begint hier al enigszins te lijken op het beroep wat je graag later wil gaan uitoefenen.” Wat was dan het ultieme hoogtepunt? “Onze Nightstop in Salzburg!”

Afronding: het MCC-traject

“Het leuke aan het MCC/Type Rating traject op de simulators bij Schiphol-Oost vond ik vooral het samenwerken in een crew. Tot dit punt in de opleiding werk je Single Pilot. Je doet dan zelf de besturing van het vliegtuig, de communicatie en failure management. Tijdens het laatste traject ga je eindelijk Multi Pilot werken. Je leert op een efficiënte en prettige manier met elkaar samenwerken. Daarnaast is het natuurlijk erg gaaf om een groot verkeersvliegtuig te leren besturen.”

De tip van Hidde

Motivatie! “De belangrijkste drijfveer tijdens mijn opleiding was mijn motivatie om vlieger te worden. Ga bij jezelf goed na of dit echt is wat je wilt. Wanneer dat het geval is, twijfel niet en start met de selectie. Je gaat merken dat ook als er veel van je gevraagd of verwacht wordt, je motivatie je er doorheen sleept en je veel plezier gaat hebben tijdens de opleiding.”

Toekomst

Hidde heeft de opleiding al afgerond. Hoe ziet de toekomst eruit? “Op dit moment ben ik door de selectie bij de KLM heen. De komende weken zijn de laatste keuringen en onderzoeken. Als alles goed loopt kan ik begin maart starten met mijn opleiding voor Second Officer op de Boeing 777.”

Wij verwachten dat alles goed loopt Hidde! Heel veel succes met je carrière en kom vooral nog regelmatig langs bij KLM Flight Academy.