5 redenen om piloot te worden

Maak jouw droom waar bij KLM Flight Academy.

Bekijk redenen

Open dagen

Meer weten over onze opleiding? Kom naar een open dag!

Aanmelden

Wil jij piloot worden?

Wij zoeken jongens en meiden met ambitie en talent. Zoeken wij jou?

Ja!

Future Pilots 7 – Léon van Geest

Op de KLM Flight Academy treffen we regelmatig studenten die eerst een andere opleiding hebben gevolgd. Zo ook student Léon van Geest uit klas 17-2. ‘’Ik vind het een prettig idee dat, mocht er iets gebeuren waardoor ik niet meer kan vliegen, ik een opleiding achter de hand heb.’’ 

Jongensdroom

Op de vraag of hij altijd al wilde gaan vliegen kan hij bevestigend antwoorden: “Ja, vanaf kleins af aan ben ik al geobsedeerd door het vak van vlieger. Het is begonnen als droom om straaljagerpiloot te worden.”
In het examenjaar van de HAVO heeft hij dan ook selectie gedaan bij de Luchtmacht, maar zonder succes. Hij besloot dan ook om eerst de HBO opleiding Media & Entertainment Management te gaan volgen alvorens hij zijn droom als vlieger verder zou gaan vormgeven.

Herkenning

Na afronding van zijn studie koos Léon ervoor om selectie te gaan doen bij de KLM Flight Academy. “Ik wilde graag vliegen bij KLM en na heel wat uren desk-research naar de verschillende scholen in Nederland  kwam de KLM Flight Academy er dan ook als beste uit. ” Hij meldde zich aan voor een open dag, startte vervolgens met de selectie en begon in 2017 met de opleiding.

Tijdens het volgen van de theorielessen had hij vaak momenten van herkenning; ‘’Voordat ik begon aan deze opleiding heb ik veel uren besteed aan vliegsimulaties. Tijdens de lessen kwam ik er achter waarvoor sommige onderdelen waren en dat maakte het voor mij erg leuk!”

Financiële tip

Tijdens de opleiding verblijft een student doorgaans op de campus in Eelde. Er wordt niet altijd gedacht aan de kosten voor kamerhuur en levensonderhoud merkt Léon op. “Zorg dat je voorafgaand aan de selectie goed hebt bedacht hoe je dit wilt gaan betalen. Ik heb ongeveer 1.000 euro per maand nodig.” De kosten van het levensonderhoud zijn doorgaans niet mee te financieren met de opleidingskosten.

Dezelfde passie

Naast studeren en vliegen adviseert en informeert hij graag jongeren op middelbare scholen over het beroep verkeersvlieger en de opleiding aan de KLM Flight Academy. Wat hem hier zo in aanspreekt? “Ik vind het geweldig om mijn passie en enthousiasme te kunnen delen met jongeren die deze passie óók hebben en een klein steentje te kunnen bijdragen aan het najagen van hun droom.”

Inmiddels is Léon gestart met het Single Engine traject. Hier keek hij het meest naar uit: “Voor het eerst mogen vliegen; uiteindelijk is dát hetgeen waar je het allemaal voor doet!”

We wensen Léon heel veel succes tijdens de opleiding en spreken hem graag weer wanneer hij de opleiding heeft afgerond!