5 redenen om piloot te worden

Maak jouw droom waar bij KLM Flight Academy.

Bekijk redenen

Open dagen

Meer weten over onze opleiding? Kom naar een open dag!

Aanmelden

Wil jij piloot worden?

Wij zoeken jongens en meiden met ambitie en talent. Zoeken wij jou?

Ja!

KLM Flight Academy hervat vliegactiviteiten

De KLM Flight Academy heeft haar lesactiviteiten vanaf Groningen Airport Eelde hervat. In verband met de gestelde maatregelen vanwege het Coronavirus was de vliegschool genoodzaakt haar vliegoperatie stil te leggen. Gedurende deze periode heeft de integratie met de Martinair Flight Academy versneld plaatsgevonden en met de presentatie van de gezamenlijke vloot en het gerenoveerde hoofdgebouw gaat de vliegoperatie officieel weer van start.

Corona-maatregelen

Vanwege de RIVM-maatregelen omtrent het Corona-virus was het de afgelopen maanden niet mogelijk om de lesvluchten uit te voeren. Nu het voor de contactberoepen weer is toegestaan om, onder strenge voorwaarden, activiteiten uit te voeren worden de lesvluchten weer hervat. Directeur Bart de Vries “We hebben alle benodigde maatregelen getroffen om er voor te zorgen dat de vluchten veilig en op een verantwoorde manier kunnen worden uitgevoerd, zowel voor de student als de instructeur.’’

Integratie Martinair Flight Academy

Alle activiteiten van de Martinair Flight Academy, tot voor kort gevestigd op Lelystad Airport, zijn inmiddels bij de KLM Flight Academy in Eelde ondergebracht en daarmee is de integratie van beide vliegscholen afgerond. De organisaties hebben hun krachten gebundeld en gaan verder onder naam KLM Flight Academy op Airport Eelde. Veel zaken van de Martinair Flight Academy blijven daarbij behouden. Zo is de technische dienst is overgekomen van Lelystad naar Eelde zodat de organisatie blijft beschikken over een eigen onderhoudsbedrijf. Ook de vloot van Martinair Flight Academy is overgekomen en blijft de komende tijd vliegen in Martinair kleuren. Maar het belangrijkste is het personeel dat is meegekomen en één team is gaan vormen. Bij de KLM Flight Academy zijn zo’n 40 voltijds arbeidsplaatsen en worden 60 vliegers per jaar opgeleid. De opleiding duurt twee jaar waardoor er zo’n 120 studenten op de campus wonen.

Samenwerking met Groningen Airport Eelde

Groningen Airport Eelde (GAE) is een uitstekende locatie voor de KLM Flight Academy. Het is een goed uitgerust vliegveld dat van oudsher zeer geschikt is voor lesvluchten. Zowel het vliegen op zicht als de naderingen op instrumenten kunnen er beoefend worden, mede door de beschikbaarheid van verkeersleiding van de LVNL. De luchthaven heeft voldoende capaciteit en geluidsruimte waarbij de lesvluchten hier niet in de weg zitten van ander verkeer. De KLM Flight Academy heeft vliegtuigen die zijn uitgezocht op lage geluidshinder en efficiëntie om de omgeving en het milieu zo min mogelijk te belasten. KLM Flight Academy kijkt er naar uit om samen met Groningen Airport Eelde gezamenlijk verder te bouwen aan de toekomst.

Toekomstverwachting pilotenopleiding

De luchtvaartsector maakt een zeer diepe crisis door. Dat roept natuurlijk de vraag op of het wel zinvol is om nu piloten op te leiden. Bart de Vries : “Juist omdat luchtvaart gevoelig is voor schommelingen hebben we een aantal jaar gelden een model ingezet waarbij we 60 vliegers per jaar opleiden. Dit is minder dan wat KLM normaliter nodig heeft en maakt dat als het een paar jaar stil valt de hoeveelheid wachtende vliegers niet snel oploopt. Bij herstel van de conjunctuur heeft KLM dan direct vliegers beschikbaar.”