5 redenen om piloot te worden

Maak jouw droom waar bij KLM Flight Academy.

Bekijk redenen

Open dagen

Meer weten over onze opleiding? Kom naar een open dag!

Aanmelden

Wil jij piloot worden?

Wij zoeken jongens en meiden met ambitie en talent. Zoeken wij jou?

Ja!

Diploma uitreiking klas 20-2

Vrijdag 31 mei was de officiële diploma-uitreiking van klas 20-2; een feestelijke dag voor zowel de studenten, familie, vrienden én de KLM Flight Academy! Allemaal kwamen ze bijeen op ‘thuisbasis Eelde’ om hun diploma in ontvangst te nemen. Traditiegetrouw volgde er een klassenfoto bij het oude lesvliegtuig van de RLS: de Saab Safir.

De KLM Flight Academy is trots op weer een afgestudeerde klas en wij wensen ze veilige vlieguren en alle goeds toe voor de toekomst!


Diploma-uitreiking klas 20-1

Vrijdag 8 maart was de officiële diploma-uitreiking van klas 20-1; een feestelijke dag voor zowel de studenten, familie, vrienden én de KLM Flight Academy! Allemaal kwamen ze bijeen op ‘thuisbasis Eelde’ om hun diploma in ontvangst te nemen. Traditiegetrouw volgde er een klassenfoto bij het oude lesvliegtuig van de RLS: de Saab Safir.

De KLM Flight Academy is trots op weer een afgestudeerde klas en wij wensen ze veilige vlieguren en alle goeds toe voor de toekomst!

 


Nieuw lesvliegtuig voor KLM Flight Academy

Nieuw lesvliegtuig voor KLM Flight Academy
Eelde – 14 oktober 2022, Vandaag verwelkomt De KLM Flight Academy haar nieuwste lesvliegtuig, een Diamond DA42 Twinstar, op thuisbasis Groningen Airport Eelde. Het toestel, met registratienummer PH-KFC, werd feestelijk ontvangen door de brandweer en is het vierde lesvliegtuig van dit type binnen de vloot.

Voor de KLM Flight Academy betekent de komst van het nieuwe toestel dat de tweemotorige vloot op volle sterkte kan draaien.
Bart de Vries, directeur KLM Flight Academy: ‘’Met de komst van de vierde Diamond Twinstar zorgen wij voor een betere doorstroming van het tweemotorige opleidingstraject voor onze studenten. Onder andere door Corona hebben we nog achterstanden in onze planning die we nu snel op kunnen lossen. Daarna stelt dit toestel ons in staat de minder zuinige en meer geluidsoverlast veroorzakende Socata TB20 vliegtuigen binnen afzienbare tijd buiten gebruik te stellen.’’

Duurzame toekomst

KLM Flight Academy vindt het belangrijk dat haar vliegopleiding zo duurzaam mogelijk plaatsvindt, dus met zo min mogelijk CO2 uitstoot en geluidshinder. De DA42 past goed binnen deze doelstelling want het toestel is zuinig en vliegt op kerosine (net als verkeersvliegtuigen) in plaats van op benzine. Dit maakt het mogelijk om, wanneer dit beschikbaar is, over te stappen op Sustainable Aviation Fuel zoals biobrandstof. Voor het vervangen van de éénmotorige toestellen in de vloot zijn eerder opties genomen op elektrische lesvliegtuigen, welke thans ontwikkeld worden en naar verwachting binnen 4 a 5 jaar beschikbaar zullen komen.

Toekomstige vliegers gezocht

De KLM Flight Academy zet net als KLM in op duurzame luchtvaart en gelooft daarmee in een sterke toekomst van luchtvervoer. Het herstel van de luchtvaart is sterk: KLM heeft dit jaar alweer tientallen afgestudeerde verkeersvliegers van de KLM Flight Academy in dienst genomen. De verwachting is dat KLM de komende 4 a 5 jaar enkele honderden nieuwe vliegers gaat aannemen, dus afgestudeerden van de eigen vliegschool hebben een positief vooruitzicht. De vliegschool is daarom op zoek, ook op korte termijn, naar nieuwe studenten om aan de selectie en de opleiding te beginnen. Bart de Vries, zelf oud-student van KLM Flight Academy en gezagvoerder: ‘’Door de financiering en zekerheid die KLM biedt kunnen studenten zonder financiële risico’s starten met de opleiding voor het mooiste beroep dat er is en daarbij deel uit maken van de transitie naar duurzame luchtvaart.’’


Aanmelden KLMFA Xperience!

Zit jij in je eindexamenjaar of ben je bezig met je vervolgstudie en zie jij de opleiding tot verkeersvlieger wel zitten? Dan hebben wij goed nieuws voor jou! Kom naar onze KLM Flight Academy Xperience op zaterdagmiddag 23 april en zie, voel, beleef en ervaar hoe het is bij ons op de opleiding! Een week voor aanvang van het evenement ontvang je nadere informatie van ons!

Deze middag is georganiseerd als aanvulling op de online-open dagen die elke 2 weken plaatsvinden. Op de online-open dagen worden jij en je ouders geïnformeerd over de opleiding, de KLMFA Xperience wordt echt een belévenis voor jou alleen!

Let op:
Dit houdt in dat de KLMFA Xperience alleen bedoeld is voor jou, dus zonder je ouders/begeleiders. We willen zoveel mogelijk jongeren de mogelijkheid bieden om deze middag bij te wonen en we bieden daarom 300 plaatsen aan! Meld je dus snel aan want vol=vol!


Prettige feestdagen!

KLM Flight Academy is van vrijdag 25 december tot en met vrijdag 1 januari niet bereikbaar.

Wij kunnen je vanaf maandag 4 januari 2021 weer te woord staan.

Wij wensen iedereen prettige feestdagen en een gezond en voorspoedig 2021!


Incident met lesvliegtuig KLM Flight Academy

Eelde, 14 augustus 2020

Vandaag heeft om 14.30 uur een incident met een lesvliegtuig van onze flight academy plaatsgevonden. Het vliegtuig, een Socata TB20 Trinidad, is op de luchthaven Eelde geland zonder dat het landingsgestel was uitgeklapt. De twee inzittenden zijn daarbij ongedeerd gebleven. Wel heeft het vliegtuig schade opgelopen.

Het voorval is gemeld bij de autoriteiten en de Onderzoeksraad Voor Veiligheid. KLM Flight Academy start tevens een intern onderzoek.


KLM Flight Academy hervat vliegactiviteiten

De KLM Flight Academy heeft haar lesactiviteiten vanaf Groningen Airport Eelde hervat. In verband met de gestelde maatregelen vanwege het Coronavirus was de vliegschool genoodzaakt haar vliegoperatie stil te leggen. Gedurende deze periode heeft de integratie met de Martinair Flight Academy versneld plaatsgevonden en met de presentatie van de gezamenlijke vloot en het gerenoveerde hoofdgebouw gaat de vliegoperatie officieel weer van start.

Lees meer

Wijziging aanmeldperiode klas november/ december 2020

Aanmeldperiode klas november/december 2020

In verband met de maatregelen die op dit moment van kracht zijn vanwege het Corona-Virus, hebben wij besloten om de aanmeldperiode voor de klas van november/ december 2020 te verlengen t/m 30 juni 2020 (voorheen 31 mei 2020). De meeste examens voor het behalen van deelcertificaten of de aanvullende natuurkunde cursus zijn namelijk uitgesteld en door het verlengen van de aanmeldperiode hebben kandidaten meer kans om nog een deelcertificaat of aanvullende natuurkunde cursus te behalen (mits er geen aanvullende maatregelen vanuit de overheid gaan komen).

 Aanmeldperiode klas april 2021

Door deze wijziging is de aanmeldperiode voor de klas van april 2021 ook gewijzigd.
De aanmeldperiode voor de klas van april 2021 is van 1 juli t/m 30 september 2020.

Uitslag voorselectie klas november/december

Ten gevolge van deze wijzigingen is de voorselectie voor de klas van november/ december 2020 verplaatst naar de eerste helft van juli 2020. De kandidaten die zich hebben opgegeven voor de voorselectie, krijgen de uitslag na de eerste helft van juli 2020.