5 redenen om piloot te worden

Maak jouw droom waar bij KLM Flight Academy.

Bekijk redenen

Open dagen

Meer weten over onze opleiding? Kom naar een open dag!

Aanmelden

Wil jij piloot worden?

Wij zoeken jongens en meiden met ambitie en talent. Zoeken wij jou?

Ja!

KLM Flight Academy start proef elektrische lesvluchten

Eelde – 21 maart 2022, KLM Flight Academy start vandaag met een proef met elektrische lesvluchten bij de E-flight Academy te Teuge. De vliegschool heeft duurzaamheid hoog op de agenda staan en met de proef is een eerste stap gezet naar een CO2 neutrale vliegopleiding voor KLM-vliegers.

Duurzaam opleiden
In september 2021 heeft de KLM-FA bij haar 75 jarige bestaan bekend gemaakt zodra het kan volledig CO2 neutraal vliegers op te willen gaan leiden. Zo is er een optie genomen op 14 elektrische lestoestellen die nu ontwikkeld worden en waarvan de vliegschool verwacht dat deze in 2024 of 2025 beschikbaar zullen zijn.

Samenwerking E-flight Academy
Als eerste stap en om alvast ervaring op te doen start de Flight Academy een proef met een groep studenten. Voor hen zal één les motorvliegen vervangen worden voor twee elektrische lesvluchten bij de E-flight Academy op luchthaven Teuge. De E-flight Academy loopt in Europa voorop in in het geven van lessen op elektrische vliegtuigen en is zeer vooruitstrevend is op gebied duurzaamheid. Als de proef succesvol verloopt is de intentie om de samenwerking voor te zetten. Mark Gerritsen, Hoofd Trainingen: ‘’We starten met een proef omdat we eerst goed willen bekijken wat de ervaringen zijn met elektrische vliegen. De elektrische lestoestellen die E-flight academy gebruikt hebben een beperkt vliegbereik waardoor ze niet geschikt zijn voor grote delen van onze beroepsopleiding. Maar een begin kunnen we er wel mee maken en dat doen we vanaf vandaag.’’

Nieuwe aankomend piloten gezocht
De KLM Flight Academy leidt per jaar 60 studenten op. KLM geeft uitzicht op een baan na de opleiding en zorgt voor een goede financieringsconstructie voor de opleiding (meer info op de website) zodat iedereen die het graag wil en geschikt is aan de opleiding kan beginnen en er geen risico is dat een afgestudeerde piloot met een studieschuld blijft zitten zonder baan. De luchtvaart laat herstel zien na de Corona-crisis en de komende jaren is er behoefte aan nieuwe piloten, ook bij KLM. Voor dit jaar is nog een aantal opleidingsplaatsen beschikbaar op de KLM Flight Academy, geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website!