5 redenen om piloot te worden

Maak jouw droom waar bij KLM Flight Academy.

Bekijk redenen

Open dagen

Meer weten over onze opleiding? Kom naar een open dag!

Aanmelden

Wil jij piloot worden?

Wij zoeken jongens en meiden met ambitie en talent. Zoeken wij jou?

Ja!

Start klas 23-2

Maandag 3 juli is klas 23-2 officieel van start gegaan met 15 studenten! De studenten beginnen de opleiding met 2 maanden basis theorie (basic phase) waarna ze vervolgens 13 maanden theorie en praktijk (Single Engine Traject) combineren (advanced phase). Daarna zal de opleiding verder gaan met het Multi Engine Traject op de Diamond DA42 en vervolgens wordt de eindopleiding op Schiphol gevolgd en afgerond.

Lees meer

Klas 23-1 van start gegaan!

Maandag 3 april is klas 23-1 officieel van start gegaan met 15 studenten! De studenten beginnen de opleiding met 2 maanden basis theorie (basic phase) waarna ze vervolgens 13 maanden theorie en praktijk (Single Engine Traject) combineren (advanced phase).

Lees meer

Wijziging toelatingseis aanvullende natuurkunde cursus

Vanaf 1 april a.s. is het niet meer noodzakelijk om de aanvullende natuurkunde cursus al vóór start van de selectie te behalen.
De cursus dient nog wel te worden behaald voordat er mag worden gestart in één van onze klassen, maar het is niet langer noodzakelijk dat deze bij aanvang van de selectie reeds is gevolgd.

Lees meer

Samenwerking KLMFA en Hanzehogeschool Groningen voortgezet

De KLM Flight Academy en de Hanzehogeschool Groningen hebben hun reeds lang lopende samenwerking formeel bestendigd. Tijdens dit feestelijke moment hebben beide partijen een hernieuwde samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Hiermee is de major Airline Pilot & Management, de combinatie van Technische Bedrijfskunde en de opleiding tot verkeersvlieger bij de KLM Flight Academy, ook voor de toekomst goed geborgd.

Lees meer

KLM Flight Academy zoekt nieuwe studenten!

Eelde – 20 september 2022, KLM Flight Academy zoekt nieuwe studenten om te voldoen aan de vraag vanuit KLM naar afgestudeerde verkeersvliegers. Afgestudeerde studenten zullen aan de slag gaan als Second Officer B777 en B787 bij KLM. Met de huidige plannen zijn er tenminste 300 vliegers voor de komende 5 jaar nodig, waardoor afgestudeerde vliegers van de Flight Academy na hun opleiding snel in de cockpit van KLM-toestellen aan het werk zullen zijn.

Lees meer

KLM Flight Academy en E-Flight Academy verlengen samenwerking elektrisch vliegen

In 2021 maakte de KLM Flight Academy (KFA) bij haar 75-jarig bestaan bekend in te zetten op een zo duurzaam mogelijke vliegopleiding. Een belangrijke eerste stap daarin was het uitvoeren van een proef waarin KFA-studenten als onderdeel van hun opleiding enkele lessen elektrisch vliegen volgen bij E-Flight Academy op vliegveld Teuge. Deze proef is positief verlopen waarop de beide academies hebben besloten de samenwerking te verlengen. 

Lees meer

Diploma-uitreiking klas 18-1!

Vandaag was de officiële diploma-uitreiking van klas 18-1; een feestelijke dag voor zowel de studenten, familie, vrienden én de KLM Flight Academy! Allemaal kwamen ze vandaag bijeen op ‘thuisbasis Eelde’ om hun diploma in ontvangst te nemen. Traditiegetrouw volgde er een klassenfoto bij het oude lesvliegtuig van de RLS: de Saab Safir.

De KLM Flight Academy is trots op weer een afgestudeerde klas en wij wensen ze veilige vlieguren en alle goeds toe voor de toekomst!


KLM Flight Academy start proef elektrische lesvluchten

Eelde – 21 maart 2022, KLM Flight Academy start vandaag met een proef met elektrische lesvluchten bij de E-flight Academy te Teuge. De vliegschool heeft duurzaamheid hoog op de agenda staan en met de proef is een eerste stap gezet naar een CO2 neutrale vliegopleiding voor KLM-vliegers.

Duurzaam opleiden
In september 2021 heeft de KLM-FA bij haar 75 jarige bestaan bekend gemaakt zodra het kan volledig CO2 neutraal vliegers op te willen gaan leiden. Zo is er een optie genomen op 14 elektrische lestoestellen die nu ontwikkeld worden en waarvan de vliegschool verwacht dat deze in 2024 of 2025 beschikbaar zullen zijn.

Samenwerking E-flight Academy
Als eerste stap en om alvast ervaring op te doen start de Flight Academy een proef met een groep studenten. Voor hen zal één les motorvliegen vervangen worden voor twee elektrische lesvluchten bij de E-flight Academy op luchthaven Teuge. De E-flight Academy loopt in Europa voorop in in het geven van lessen op elektrische vliegtuigen en is zeer vooruitstrevend is op gebied duurzaamheid. Als de proef succesvol verloopt is de intentie om de samenwerking voor te zetten. Mark Gerritsen, Hoofd Trainingen: ‘’We starten met een proef omdat we eerst goed willen bekijken wat de ervaringen zijn met elektrische vliegen. De elektrische lestoestellen die E-flight academy gebruikt hebben een beperkt vliegbereik waardoor ze niet geschikt zijn voor grote delen van onze beroepsopleiding. Maar een begin kunnen we er wel mee maken en dat doen we vanaf vandaag.’’

Nieuwe aankomend piloten gezocht
De KLM Flight Academy leidt per jaar 60 studenten op. KLM geeft uitzicht op een baan na de opleiding en zorgt voor een goede financieringsconstructie voor de opleiding (meer info op de website) zodat iedereen die het graag wil en geschikt is aan de opleiding kan beginnen en er geen risico is dat een afgestudeerde piloot met een studieschuld blijft zitten zonder baan. De luchtvaart laat herstel zien na de Corona-crisis en de komende jaren is er behoefte aan nieuwe piloten, ook bij KLM. Voor dit jaar is nog een aantal opleidingsplaatsen beschikbaar op de KLM Flight Academy, geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website!