5 redenen om piloot te worden

Maak jouw droom waar bij KLM Flight Academy.

Bekijk redenen

Open dagen

Meer weten over onze opleiding? Kom naar een open dag!

Aanmelden

Wil jij piloot worden?

Wij zoeken jongens en meiden met ambitie en talent. Zoeken wij jou?

Ja!

Nieuw lesvliegtuig voor KLM Flight Academy

Nieuw lesvliegtuig voor KLM Flight Academy
Eelde – 14 oktober 2022, Vandaag verwelkomt De KLM Flight Academy haar nieuwste lesvliegtuig, een Diamond DA42 Twinstar, op thuisbasis Groningen Airport Eelde. Het toestel, met registratienummer PH-KFC, werd feestelijk ontvangen door de brandweer en is het vierde lesvliegtuig van dit type binnen de vloot.

Voor de KLM Flight Academy betekent de komst van het nieuwe toestel dat de tweemotorige vloot op volle sterkte kan draaien.
Bart de Vries, directeur KLM Flight Academy: ‘’Met de komst van de vierde Diamond Twinstar zorgen wij voor een betere doorstroming van het tweemotorige opleidingstraject voor onze studenten. Onder andere door Corona hebben we nog achterstanden in onze planning die we nu snel op kunnen lossen. Daarna stelt dit toestel ons in staat de minder zuinige en meer geluidsoverlast veroorzakende Socata TB20 vliegtuigen binnen afzienbare tijd buiten gebruik te stellen.’’

Duurzame toekomst

KLM Flight Academy vindt het belangrijk dat haar vliegopleiding zo duurzaam mogelijk plaatsvindt, dus met zo min mogelijk CO2 uitstoot en geluidshinder. De DA42 past goed binnen deze doelstelling want het toestel is zuinig en vliegt op kerosine (net als verkeersvliegtuigen) in plaats van op benzine. Dit maakt het mogelijk om, wanneer dit beschikbaar is, over te stappen op Sustainable Aviation Fuel zoals biobrandstof. Voor het vervangen van de éénmotorige toestellen in de vloot zijn eerder opties genomen op elektrische lesvliegtuigen, welke thans ontwikkeld worden en naar verwachting binnen 4 a 5 jaar beschikbaar zullen komen.

Toekomstige vliegers gezocht

De KLM Flight Academy zet net als KLM in op duurzame luchtvaart en gelooft daarmee in een sterke toekomst van luchtvervoer. Het herstel van de luchtvaart is sterk: KLM heeft dit jaar alweer tientallen afgestudeerde verkeersvliegers van de KLM Flight Academy in dienst genomen. De verwachting is dat KLM de komende 4 a 5 jaar enkele honderden nieuwe vliegers gaat aannemen, dus afgestudeerden van de eigen vliegschool hebben een positief vooruitzicht. De vliegschool is daarom op zoek, ook op korte termijn, naar nieuwe studenten om aan de selectie en de opleiding te beginnen. Bart de Vries, zelf oud-student van KLM Flight Academy en gezagvoerder: ‘’Door de financiering en zekerheid die KLM biedt kunnen studenten zonder financiële risico’s starten met de opleiding voor het mooiste beroep dat er is en daarbij deel uit maken van de transitie naar duurzame luchtvaart.’’