5 redenen om piloot te worden

Maak jouw droom waar bij KLM Flight Academy.

Bekijk redenen

Open dagen

Meer weten over onze opleiding? Kom naar een open dag!

Aanmelden

Wil jij piloot worden?

Wij zoeken jongens en meiden met ambitie en talent. Zoeken wij jou?

Ja!

Nieuwe Single Engine vloot voor KLM Flight Academy

Eelde – 23 augustus, KLM Flight Academy heeft vliegtuigbouwer Diamond opdracht gegeven voor het leveren van 12 nieuwe Diamond DA40 toestellen aan haar vliegschool. De toestellen zullen de huidige verouderde Single Engine vloot gaan vervangen. Daarnaast wordt de huidige meermotorige vloot, die bestaat uit vier Diamond DA42 vliegtuigen met twee toestellen uitgebreid.

Voor de KLM Flight Academy betekent de komst van de nieuwe Single Engine vloot goed nieuws.
Auke Dros, directeur KLM Flight Academy: ‘’Met de vervanging van de verouderde Single Engine vloot door 12 DA40 toestellen kan de KLM Flight Academy haar blik weer op de toekomst richten.
De DA40 toestellen zijn stiller, zuiniger en beschikken over de laatste ontwikkelingen op technologisch gebied. Dit maakt dat wij onze studenten een nog betere vliegopleiding kunnen bieden.’’

Duurzame toekomst
KLM Flight Academy vindt het belangrijk dat haar vliegopleiding zo duurzaam mogelijk plaatsvindt, waarbij sprake is van zo min mogelijk CO2 uitstoot en geluidshinder. De Diamond toestellen passen goed binnen deze doelstelling; het toestel is zuinig en vliegt op kerosine. Tevens spreekt de vliegschool de ambitie uit om binnen een aantal jaren met de eenmotorige vloot volledig elektrisch te kunnen vliegen.

Aantal studenten in opleiding weer op oude niveau
De vliegopleiding leidt jaarlijks 60 studenten op tot second officer bij KLM. Na een periode van teruglopende aantallen aanmeldingen voor de opleiding door de coronapandemie, draait de vliegschool inmiddels weer op volle kracht. KLM draagt zorg voor de financiering van de opleidingskosten van haar studenten. Hierdoor is het voor iedereen met het juiste talent en ambitie mogelijk om de opleiding te volgen.