5 redenen om piloot te worden

Maak jouw droom waar bij KLM Flight Academy.

Bekijk redenen

Open dagen

Meer weten over onze opleiding? Kom naar een open dag!

Aanmelden

Wil jij piloot worden?

Wij zoeken jongens en meiden met ambitie en talent. Zoeken wij jou?

Ja!

Aanmelden KLMFA Xperience!

Zit jij in je eindexamenjaar of ben je bezig met je vervolgstudie en zie jij de opleiding tot verkeersvlieger wel zitten? Dan hebben wij goed nieuws voor jou! Kom naar onze KLM Flight Academy Xperience op zaterdagmiddag 23 april en zie, voel, beleef en ervaar hoe het is bij ons op de opleiding! Een week voor aanvang van het evenement ontvang je nadere informatie van ons!

Deze middag is georganiseerd als aanvulling op de online-open dagen die elke 2 weken plaatsvinden. Op de online-open dagen worden jij en je ouders geïnformeerd over de opleiding, de KLMFA Xperience wordt echt een belévenis voor jou alleen!

Let op:
Dit houdt in dat de KLMFA Xperience alleen bedoeld is voor jou, dus zonder je ouders/begeleiders. We willen zoveel mogelijk jongeren de mogelijkheid bieden om deze middag bij te wonen en we bieden daarom 300 plaatsen aan! Meld je dus snel aan want vol=vol!


Prettige feestdagen!

KLM Flight Academy is van vrijdag 25 december tot en met vrijdag 1 januari niet bereikbaar.

Wij kunnen je vanaf maandag 4 januari 2021 weer te woord staan.

Wij wensen iedereen prettige feestdagen en een gezond en voorspoedig 2021!


Incident met lesvliegtuig KLM Flight Academy

Eelde, 14 augustus 2020

Vandaag heeft om 14.30 uur een incident met een lesvliegtuig van onze flight academy plaatsgevonden. Het vliegtuig, een Socata TB20 Trinidad, is op de luchthaven Eelde geland zonder dat het landingsgestel was uitgeklapt. De twee inzittenden zijn daarbij ongedeerd gebleven. Wel heeft het vliegtuig schade opgelopen.

Het voorval is gemeld bij de autoriteiten en de Onderzoeksraad Voor Veiligheid. KLM Flight Academy start tevens een intern onderzoek.


KLM Flight Academy hervat vliegactiviteiten

De KLM Flight Academy heeft haar lesactiviteiten vanaf Groningen Airport Eelde hervat. In verband met de gestelde maatregelen vanwege het Coronavirus was de vliegschool genoodzaakt haar vliegoperatie stil te leggen. Gedurende deze periode heeft de integratie met de Martinair Flight Academy versneld plaatsgevonden en met de presentatie van de gezamenlijke vloot en het gerenoveerde hoofdgebouw gaat de vliegoperatie officieel weer van start.

Lees meer

Wijziging aanmeldperiode klas november/ december 2020

Aanmeldperiode klas november/december 2020

In verband met de maatregelen die op dit moment van kracht zijn vanwege het Corona-Virus, hebben wij besloten om de aanmeldperiode voor de klas van november/ december 2020 te verlengen t/m 30 juni 2020 (voorheen 31 mei 2020). De meeste examens voor het behalen van deelcertificaten of de aanvullende natuurkunde cursus zijn namelijk uitgesteld en door het verlengen van de aanmeldperiode hebben kandidaten meer kans om nog een deelcertificaat of aanvullende natuurkunde cursus te behalen (mits er geen aanvullende maatregelen vanuit de overheid gaan komen).

 Aanmeldperiode klas april 2021

Door deze wijziging is de aanmeldperiode voor de klas van april 2021 ook gewijzigd.
De aanmeldperiode voor de klas van april 2021 is van 1 juli t/m 30 september 2020.

Uitslag voorselectie klas november/december

Ten gevolge van deze wijzigingen is de voorselectie voor de klas van november/ december 2020 verplaatst naar de eerste helft van juli 2020. De kandidaten die zich hebben opgegeven voor de voorselectie, krijgen de uitslag na de eerste helft van juli 2020.


Telefonische bereikbaarheid dinsdag 9 juli

Dinsdag 9 juli zijn wij telefonisch, vanwege een personeelsbijeenkomst, niet bereikbaar na 12:30 uur.
Woensdag 10 juli zijn wij vanaf 8:30 uur weer in de gelegenheid om u te woord te staan.
Excuses voor het ongemak.