5 redenen om piloot te worden

Maak jouw droom waar bij KLM Flight Academy.

Bekijk redenen

Open dagen

Meer weten over onze opleiding? Kom naar een open dag!

Aanmelden

Wil jij piloot worden?

Wij zoeken jongens en meiden met ambitie en talent. Zoeken wij jou?

Ja!

Klas 17-03 van start!

Eelde – 4 december 2017, Vandaag is de derde klas van dit jaar gestart bij KLM Flight Academy. Een grote klas, bestaande uit 22 gemotiveerde studenten die opgeleid worden tot verkeersvlieger. KLM Flight Academy heeft het streven om per jaar drie klassen met gemiddeld 20 studenten per klas op te leiden. Dit doel is voor 2017 bereikt!

FINANCIERINGSMOGELIJKHEDEN

Begin dit jaar leek het erop dat het doel niet bereikt zou worden. Vanaf september 2016 boden banken namelijk geen financiering meer aan de studenten van verschillende vliegopleidingen in Nederland. Dit zorgde ervoor dat het aantal aanmeldingen terugliep bij KLM Flight Academy.

Op 11 oktober 2017 werd echter bekend gemaakt dat er weer financieringsmogelijkheden zijn voor de studenten van KLM Flight Academy. KLM Flight Academy is de enige vliegschool in Nederland met een financieringspakket waarbij de ouders niet garant hoeven te staan voor de lening van hun zoon of dochter en waarbij de volledige studiekosten geleend kunnen worden bij de samenwerkende bank. Ook is er sinds dit jaar sprake van een financiële garantie. Mocht een student binnen 5 jaar na afstuderen geen baan aangeboden krijgen als verkeersvlieger bij KLM en degene is niet werkzaam als vlieger bij een andere gerenommeerde maatschappij, dan lost het garantiefonds van KLM Flight Academy de studieschuld van de student af.

Dit goede nieuws heeft geleid tot een enorme toename in het aantal aanmeldingen voor zowel de open dagen als de opleiding. Zo zijn alle open dagen tot april 2018 volgeboekt. Dit jaar zijn er meer dan 2500 bezoekers geweest voor de open dagen. Een ruime verdubbeling van het voorgaande jaar!

GOED TOEKOMSTPERSPECTIEF

KLM Flight Academy is de preferred supplier van KLM. Gemiddeld 98% van de studenten vliegt uiteindelijk bij KLM. Dit jaar alleen al zijn er 143 studenten van de vliegschool aangenomen bij KLM. Gezien de toegenomen vraag naar verkeersvliegers en het feit dat het goed gaat in de luchtvaart, ziet de toekomst voor de studenten van KLM Flight Academy er positief uit!