5 redenen om piloot te worden

Maak jouw droom waar bij KLM Flight Academy.

Bekijk redenen

Open dagen

Meer weten over onze opleiding? Kom naar een open dag!

Aanmelden

Wil jij piloot worden?

Wij zoeken jongens en meiden met ambitie en talent. Zoeken wij jou?

Ja!

Nieuwe financieringsmogelijkheid voor studenten KLM Flight Academy

Nieuwe financieringsmogelijkheid voor studenten KLM Flight Academy

KLM biedt aankomende piloten die gaan studeren aan de KLM Flight Academy (KFA) een nieuwe mogelijkheid om de opleidingskosten te financieren. Hiermee hoeft een afgestudeerd piloot de opleidingskosten pas terug te betalen als hij of zij in dienst treedt bij KLM.

Om toegelaten te worden tot de KFA moeten kandidaten eerst een strenge selectie doorlopen. Wanneer dit lukt komen de student en KLM voor aanvang overeen dat de student binnen maximaal vijf jaar na het afronden van de opleiding in dienst zal treden als piloot. De kosten van de opleiding worden voorgeschoten en deels betaald door KLM. Bij aanvang van de opleiding is dus geen sprake van kosten voor de student, en ook in de periode tussen afstuderen en indiensttreding hoeft de lening nog niet te worden terugbetaald. Ook wordt er geen rente gerekend. Pas bij indiensttreding ontstaat de lening die door de vlieger in de volgende jaren aan de KLM zal worden terugbetaald.

Bart de Vries, Managing Director KLM Flight Academy: ‘Deze aanpak van KLM stelt onze studenten in staat hun opleiding op een goede manier te financieren, zorgt ervoor dat deze toegankelijk is voor iedereen en maakt dat we door kunnen gaan met het op hoog niveau en zo duurzaam mogelijk opleiden van KLM-vliegers.’

Vincent van Hooff, Executive Vice President Flight Operations KLM: ‘Voor de toekomst van KLM is het van grote waarde dat de meest geschikte en gemotiveerde jongeren aan de Flight Academy opgeleid kunnen blijven worden tot KLM-piloot, en zij ons hierin kunnen blijven voorzien.’

De nieuwe financieringsmogelijkheid is nodig, omdat het voor banken steeds moeilijker is om een grote financiering te geven aan studenten zonder vast arbeidscontract. Deze aanpak brengt voor KLM wel een hogere complexiteit met zich mee. Daarom blijft gezocht worden naar verbeteringen die een brede toegankelijkheid voor studenten garanderen.