5 redenen om piloot te worden

Maak jouw droom waar bij KLM Flight Academy.

Bekijk redenen

Open dagen

Meer weten over onze opleiding? Kom naar een open dag!

Aanmelden

Wil jij piloot worden?

Wij zoeken jongens en meiden met ambitie en talent. Zoeken wij jou?

Ja!

Samenwerking KLMFA en Hanzehogeschool Groningen voortgezet

Eelde – 28 oktober 2022, Gisteren hebben de KLM Flight Academy en de Hanzehogeschool Groningen hun reeds lang lopende samenwerking formeel bestendigd. Tijdens dit feestelijke moment hebben beide partijen een hernieuwde samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Hiermee is de major Airline Pilot & Management, de combinatie van Technische Bedrijfskunde en de opleiding tot verkeersvlieger bij de KLM Flight Academy, ook voor de toekomst goed geborgd.

Unieke kans
Bart de Vries, directeur KLM Flight Academy: ‘Door de samenwerking tussen beide onderwijsinstellingen bieden wij onze studenten een unieke kans; door het volgen van de gecombineerde opleiding is de student na afronding in het bezit van het vliegbrevet én een Bachelor Degree Technische Bedrijfskunde. Dit biedt, eenmaal werkzaam als verkeersvlieger, een brede basis voor onder andere nevenfuncties, zoals bijvoorbeeld een rol in het management van trainingen of vliegers.’

Airline Pilot en Management
KLM Flight Academy en de Hanzehogeschool bieden al een aantal jaar de combinatie van de opleiding Technische Bedrijfskunde en de opleiding tot verkeersvlieger bij KLM aan. Door gewijzigde wetgeving was het noodzakelijk om op officiële wijze de samenwerking door middel van een herziene overeenkomst te herbevestigen. Studenten kunnen na inschrijving bij de opleiding aan de Hanzehogeschool en het positief doorlopen van het selectieproces bij de KLM Flight Academy  vervolgens halverwege het tweede studiejaar de vliegopleiding in Eelde starten. Na het behalen van het vliegbrevet wordt er afgestudeerd aan de Hanzehogeschool. Zo beschikt de student over een Bachelor of Science en het vliegbrevet.

Toekomstige vliegers gezocht!
Het herstel van de luchtvaart is, na enkele moeilijke jaren door corona, sterk: KLM heeft dit jaar alweer tientallen afgestudeerde verkeersvliegers van de KLM Flight Academy in dienst genomen. De verwachting is dat KLM de komende 4 à 5 jaar enkele honderden nieuwe vliegers gaat aannemen, dus afgestudeerden van de eigen vliegschool hebben een positief vooruitzicht. Geïnteresseerden kunnen zich na inschrijving voor de opleiding AP&M bij de Hanzehogeschool aanmelden voor het selectietraject van de KLM Flight Academy.