5 redenen om piloot te worden

Maak jouw droom waar bij KLM Flight Academy.

Bekijk redenen

Open dagen

Meer weten over onze opleiding? Kom naar een open dag!

Aanmelden

Wil jij piloot worden?

Wij zoeken jongens en meiden met ambitie en talent. Zoeken wij jou?

Ja!

Nieuws

Eelde – 20 september 2022, KLM Flight Academy zoekt nieuwe studenten om te voldoen aan de vraag vanuit KLM naar afgestudeerde verkeersvliegers. Afgestudeerde studenten zullen aan de slag gaan als Second Officer B777 en B787 bij KLM. Met de huidige plannen zijn er tenminste 300 vliegers voor de komende 5 jaar nodig, waardoor afgestudeerde vliegers van de Flight Academy na hun opleiding snel in de cockpit van KLM-toestellen aan het werk zullen zijn.

Wij zijn op korte termijn op zoek naar vlieginstructeurs om onze organisatie te komen versterken! Je maakt binnen de vliegdienst onderdeel uit van een team van ongeveer 20 vlieginstructeurs. Je geeft les aan studenten in het kader van hun integrated ATPL opleiding op Single Engine en/of Multi Engine vliegtuigen, IFR en VFR. Ook kan je ingezet worden om les te geven op de FNPT II simulator. Het doel is de studenten zo goed mogelijk voor te bereiden op hun toekomstige rol als verkeersvlieger.

In 2021 maakte de KLM Flight Academy (KFA) bij haar 75-jarig bestaan bekend in te zetten op een zo duurzaam mogelijke vliegopleiding. Een belangrijke eerste stap daarin was het uitvoeren van een proef waarin KFA-studenten als onderdeel van hun opleiding enkele lessen elektrisch vliegen volgen bij E-Flight Academy op vliegveld Teuge. Deze proef is positief verlopen waarop de beide academies hebben besloten de samenwerking te verlengen. 

« Eerste ‹ Vorige 1 2 3 4 5 6 14 25 Volgende › Laatste »